Blogs

Word crowdfunder voor 1001 vrouwen.

1001 vrouwen

De Nederlandse geschiedenis kent tal van vrouwen die hun sporen wel hebben nagelaten, maar slechts mondjesmaat in de geschiedenisboeken zijn opgenomen. Het zijn vrouwen die zelf hun sporen trokken. Ze schreven pamfletten of boeken, lieten oorkondes opstellen, maakten boekillustraties, stonden op de planken, componeerden muziek, bedreven de wetenschap of richtten ziekenhuizen op. Els Kloek bracht deze levensverhalen bijeen op één website: het Digitaal Vrouwenlexicon van Nederland.

 

Boek

Toch is hiermee de zichtbaarheid van al deze bijzondere levensverhalen nog niet optimaal en daarom heeft Els Kloek het plan opgevat om van de site een boek te gaan maken: een gedrukt monument. Het boek krijgt de titel ‘1001 Vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis’. Het vuistdikke naslagwerk gaat meer dan 1500 pagina’s en meer dan 1000 afbeeldingen tellen en verschijnt in februari 2013. Bovendien organiseert Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam een tentoonstelling over deze 1001 vrouwen. De tentoonstelling wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met Huygens ING en Aletta e-Quality.

 

Crowdfunding

Het is een omvangrijk project, zo omvangrijk dat het niet mogelijk is zonder uw steun. Door een vrouw te adopteren kunt u ons project steunen. Op de website van 1001-vrouwen staat uitgelegd hoe dit in zijn werk gaat en welke tegenprestaties wij onze crowdfunders bieden.

Inmiddels is er al meer dan € 65.000 aan steun door crowdfunders toegezegd. Een waanzinnig bedrag, waar we stil van worden. Nog indrukwekkender vinden we sommige motivaties die bij ons binnenkomen. Blader daar ook eens op uw gemak doorheen en lees alle soms persoonlijke verhalen! Ons doel € 85.000 komt steeds dichterbij, help ons mee om dit mooie naslagwerk te maken.

Email me when people comment –

You need to be a member of Open Bibliotheken to add comments!

Join Open Bibliotheken

GO opleidingen

Nedap Librix