StoriesGuy.nl. organiseert een #blogkermis rond de vraag: Wat is de kracht van de bibliothecaris? Waar is-ie beter in dan wie dan ook? Welke waarde kan hij toevoegen voor zijn klanten? Wat mij betreft is dat het zoeken en vinden van informatie. Niet zozeer in de catalogus maar steeds vaker op het internet.

door Irma van Zanten-van Houts, gastblogger van Bibliofuture

“Zal ik het even voor u opzoeken?” Een klant in de bieb stelt zijn vraag aan de balie en krijgt vaak dit antwoord te horen van de bibliothecaris. U vraagt, wij draaien. U zoekt informatie, wij gaan ernaar op zoek. Het zoeken en vinden van informatie is wat mij betreft één van de belangrijkste taken van een bibliothecaris. Een gezonde dosis nieuwsgierigheid gecombineerd met een brede algemene interesse zorgen ervoor dat het zoeken naar de speld in de hooiberg voor de informatiewerker geen probleem maar juist een uitdaging is. Hoe moeilijker het is, hoe vasthoudender ‘ie wordt.