Het is mij nog niet gelukt de notitie in één keer te lezen zonder de concentratie te verliezen, maar dit is toch belangrijk genoeg om te publiceren. De duiding is terug te lezen in het artikel van Bibliotheekblad: Motie wil lidmaatschappen uitsluitend via lokale bibliotheek.

Wat mij betreft zou de vraag vooral moeten zijn: wat willen klanten en hoe maak je het hen zo gemakkelijk mogelijk? Waarmee kan je hen verleiden tot gebruik van content? Ik zou dan toch denken aan zoveel als mogelijk open en vrij beschikbaar, met een aantal diensten eventueel betaald, in de vorm van microbetalingen of juist een goedkoop abonnement volgens het streamingmodel. En laagdrempelig dus. Maar dat is de discussie niet helemaal. Of toch wel? Enfin. Het is een discussie. Zie de bijlagen hieronder, en de bijdrage van vorige maand: De Nationale Bibliotheekpas: dat kan ook anders!

Notitie%20ALV%20digitale%20bibliotheek%2015%20juni%202015%20%282%29.pdf

motie%20digitaal%20abonnement%20ALV%20VOB%2018%20juni%20%282%29.pdf