Blogs

Nieuwe bibliotheek Kanaleneiland

De bibliotheek van Kanaleneiland is kortgeleden verhuisd naar een andere locatie. Onder deze link een filmpje dat is gemaakt op de laatste dag dat de oude bieb open was, met een optreden van Hakim: 

http://www.uindewijk.nl/kanaleneiland/artikel/888

Inmiddels heb ik de nieuwe bibliotheek gezien. Ruim en mooi inderdaad en misschien is -wat ik hoopte- ook de collectie uitgebreid. Ik heb in ieder geval handwerkboeken zien staan die ik nog niet eerder in de wijkbibliotheek had gezien. Met de indeling heb ik wel moeite. Het ene moment zie ik weer een kast met fictie; dan weer een met non-fictie. Ik zocht of ze het eerste deel van de serie 'Gone' van Michael Grant hadden staan, maar ik kon die aanvankelijk niet vinden bij de jeugdromans. De niet-Nederlandstalige boeken staan in een kast vlak naast de geschiedenis- en reisboeken. Een nogal abrupte overgang waarvan ik vind dat die wel wat duidelijker aangeduid mag worden. Tot ik in de gaten kreeg dat die afdeling in twee genres was opgedeeld: boeken over leven en liefde stonden links; boeken met spanning en avontuur stonden rechts, waar dan ook dat boek van Grant stond. 

Dat zoeken naar boeken ging nog niet echt vlot en in sommige opzichten zag ik de logica van de indeling ook niet. Maar misschien is het gewoon een kwestie van wennen en komt het nog wel... (Hoop ik).

Email me when people comment –

You need to be a member of Open Bibliotheken to add comments!

Join Open Bibliotheken

GO opleidingen

Nedap Librix