Nederlandse musea vissen naar collectie

Tekst: Marieke Pompe/ Afrikamuseum

In Australië doen ze het al twee jaar en nu gaan ook Nederlandse musea op Twitter vissen naar collectie. Het idee ontstond bij het Australische Museum Victoria (@museumvictoria) en Collections Australia Network (@CAN001). Het begon als een kleine activiteit maar groeide al snel uit tot een populair twitterspel waaraan grote aantallen Australische en Nieuw Zeelandse musea en museumbezoekers deelnemen.

Op 1 december nam het Afrika Museum (@AfrikaMuseumNL) het initiatief #collectionfishing naar Nederland te halen. Binnen een dag haakten 16 andere musea aan en op dinsdag 6 december zal de Nederlandse museumwereld voor het eerst #collectievissen rond het thema ‘winter’.

Lees verder op bibliofuture.nl

Comments

• Die 'vissen' zijn, als ik het goed begrijp, dus afbeeldingen, foto's, teksten of bijvoorbeeld video's van museale /museumwaardige (?) voorwerpen die aansluiten bij het thema? En wordt het spel alleen maar gespeeld om te spelen of kan een deelnemer ook iets winnen? Of leidt het tot exposities? ...?

This reply was deleted.