Al weer lang geen blog post gemaakt, doe nu meer aan twitter. Tijdens een tweetmeet bij de bibliotheek van het Teylers Museum kwam de kersttoespraak van de koningin aan de orde (Volkskrant d.d. 26-12-09). Ik neem aan dat de toespraak wordt gescreend door diverse personen in haar omgeving en dat zij zo denkt is op zich niet zo gek, maar hoe zit dat met haar omgeving. Is daar niet iemand bij die beter weet? Ik zou iemand die een contact heeft bij bijvoorbeeld het Kabinet der Koningin willen vragen om eens een poging te wagen om haar goed voor te lichten. De volgende kersttoespraak, liever al de nieuwjaarstoespraak, kan zij dan zeggen dat ze dankzij b.v. Twitter zulke leuke reacties heeft gekregen van de burgers.

Foto van "under dutch skies"De tweetmeet bij de bibliotheek van het Teylers Museum is een voorbeeld hoe via Web 2.0 mensen elkaar ontmoeten.Het was een boeiend bezoek. Weliswaar waren we te laat voor de officiele rondleiding, maar dankzij een contact van Lukas kreeg de tweetmeet groep een rondleiding van conservator Marijn van Hoorn. Mooi om tijdens zicht op een zeer fraaie bibliotheek te horen hoe er gedigitaliseerd wordt. Haarlem mag trots zijn op dit museum en de bibliotheek.Under dutch skies (27-12-2009) Teyler MuseumTeyler Net (28-12-2009) A tour on "the 3rd Christmas daÿ" for librarians TweetmeetersWilma's foto's wbk500 (27-12-2009) Teylermuseum Tweetmeet 2009Dymphie's foto's (27-12-2009)De brandblusser (27-12-2009) Janneke's fototheeheeftzoveelcharme (28-12-2009) "Bezoek aan het Teylersmuseum" FestinaatjeCommonplace.net (29-12-2009) "Old library, new library" door LukasFestina lente (17-1-2010) Foto's Teylersmuseum

• Mooi verwoord, Peter.
    Onze tweetmeets en de Happe.nings zijn prachtige voorbeelden hoe sociale media juist mensen bij elkaar brengt. Het bewijst maar weer eens dat je sociale vooral moet ervaren voordat je er een oordeel over geeft. Ik zou haar adviseurs op dit gebied ook graag eens ontmoeten.

Ik vond het gisteren ook weer erg gezellig en wil graag onderstrepen hoe gemakkelijk zo'n bijeenkomst via twitter ontstaat. Het is niet of face-to-face of digitaal, beide versterken elkaar juist! We zijn nu eenmaal sociale wezens :-)
This reply was deleted.