Kinderboekenweek 2011: Maak je eigen superheld!

Speciaal voor de kinderboekenweek 2011 met het thema ‘Superhelden! – Over dapper durven zijn’ heb ik een gratis digibordles gemaakt: ‘Maak je eigen superheld!‘.

Meer info

De les is zo gemaakt dat hij op elk niveau gegeven kan worden. Hij is geschikt voor groep 3 t/m 8 PO en zelfs voor begin VO. Deze les kan door de leerkracht zelf gegeven worden.

In de les worden diverse kinderboekhelden genoemd en er worden vragen aangereikt om te praten over wat een held is. Wat is jouw favoriete kinderboekenheld? Hoe ziet jouw held eruit als je hem zelf mag bedenken? Vervolgens wordt aan kinderen gevraag om hun favoriete soort held te kiezen en daarmee een verhaal verder af te maken. Ook zitten er tekenopdrachten in.