Blogs

Innoveer je rijk!!

De Sponsoren zijn bekend. De jury ook maar de kanshebbers nog niet. En dat is ook niet zo gek want waar hebben we het eigenlijk over? Op initiatief van Huub van Dommelen, de drijvende kracht achter WebbiebNL en organisator van de Innovatie Doe Dag 2014 is er een nieuwe prijs in het leven geroepen. De Innovatie voor Informatie Award is een prijs voor het meest innovatieve concept, dienst en of product binnen de informatiesector.
De prijs is te winnen door een bibliotheek, mediatheek, archief of soortgelijke organisatie die dat heeft wat het verschil gaat maken. En is, zoals te lezen valt, bedoeld om innovatie binnen de informatiesector te bevorderen.

Ik persoonlijk kijk uit naar al die nieuwe innovatie uit openbare Bibliotheekland. Ik hoop op die website die boven deWAAS zal uitstijgen. Waarbij lokale informatie de boventoon zal voeren. Innovatie rond Informatie die te maken heeft met de thema’s rond de decentralisatievraagstukken. De bibliotheek als informatiecentrum. Of als gids voor wie dan ook.
Innovatie is niet alleen maar een gebouw volgepropt met mooie gadgets, of dure meubelen waaruit beeld of geluid komt. Niet de zoveelste IPAD verpakt in stalendoosje, maar een app waardoor je alle beschikbare boeken kunt vinden binnen een straal van een aantal kilometers in winkels, bibliotheken of bij particuliere die e.d. Boek beschikbaar willen stellen.
Innovatie is bijvoorbeeld ook een klantenservice via sociale media. Of misschien wel een social netwerk van een of meerdere bibliotheken. Innovatie is durven (ook al val je soms op je smoel).

Het zou mooi zijn als er een Openbare bibliotheek met de Award vandoor zou gaan. Het levert daarnaast ook een mooi bedrag aan innovatiesupport op.  Elke bibliotheek kan support gebruiken op het gebied van gewenste innovatie. Ik wens de jury dan ook veel openbare bibliotheek toe!!!

Email me when people comment –

You need to be a member of Open Bibliotheken to add comments!

Join Open Bibliotheken

Comments

This reply was deleted.

GO opleidingen

Nedap Librix