Blogs

Bibliotheek EUR is 'on the move' en geeft een party

Op 17 september organiseert de bibliotheek van de Erasmus Universiteit Rotterdam een feest voor studenten om definitief afscheid te nemen van het oude bibliotheekgebouw. Eind september begint de aannemer met de 1,5 jaar durende renovatie van het pand, dat dateert van 1968. De heropening staat gepland voor januari 2017.

Google: we trekken onze eigen diensten niet voor

De Europese Commissie (EU) vindt dat Google Europese concurrenten benadeelt door hen niet (of lager) te tonen in de zoekresultaten. Het gaat dan vooral om Google Shopping, de balk boven de zoekresultaten. Volgens Google zijn de beschuldigingen van de EU 'ongefundeerd'.

Google werft personeel via zoekresultaten

Max Rosett, een kersverse medewerker van Google, doet op TheHustle.com verslag van hoe hij aan zijn nieuwe baan komt. Het begon allemaal met de zoekterm “python lambda function list comprehension”.

Cartesius.be ontsluit cartografische collectie van België en Centraal-Afrika

Met het project Cartesius ontsluiten de Koninklijke Bibliotheek van België, het Rijksarchief, het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika en het Nationaal Geografisch Instituut voor het eerst samen hun historische geografische gegevens voor het grote publiek. De website Cartesius.be werd op 27 augustus j.l. officieel gelanceerd.

Net verschenen: IP #6 (alles open!)

Een piratenbenadering van open access, bibliotheken ontsluiten open overheidsdata, investeringsmaatschappij Dasym doet boekje open over het belang van informatiespecialisten en nog veel meer 'open' onderwerpen in IP #6.

Kinderzoekmachine Jouwzoekmachine.nl nu gratis beschikbaar voor scholen

Het Amsterdamse bedrijf WizeNoze lanceert vandaag een zoekmachine die kinderen (6-15 jaar) leeftijdsspecifieke informatie aanbiedt. Jouwzoekmachine.nl is volgens WizeNoze de eerste zoekmachine ter wereld die houdt rekening met het leesniveau van de gebruiker. Aan een Engelstalige versie wordt gewerkt.

KB benoemt Marc van den Berg als hoofd Innovatie & Ontwikkeling

Per 1 november begint Marc van den Berg als hoofd van de sector Innovatie & Ontwikkeling (I&O) bij de Koninklijke Bibliotheek. Van den Berg is sinds 2010 directeur van Library and IT Services aan de universiteit van Tilburg.

Google moet 9 artikelen vergeten die gaan over vergeten

Google moet nu ook artikelen verwijderen uit zoekresultaten die betrekking hebben op het recht om te vergeten. De vraag komt van een persoon op wiens verzoek een aantal artikelen zijn verwijderd. Het betrof stukken over zijn gevangenisstraf naar aanleiding van een relatief klein vergrijp.

Bert de Vries nieuwe directeur Stadsarchief Amsterdam

Bert de Vries, nu directeur van het Historisch Centrum Overijssel (HCO) in Zwolle, stapt per 1 november in eenzelfde functie over naar het Stadsarchief Amsterdam. Een jaar eerder volgde zijn voorganger Marens Engelhard Martin Berendse op als algemene rijksarchivaris en algemeen directeur van het Nationaal Archief.

Gratis draadloos netwerk voor kleine apparaten in Amsterdam

Op vrijdag 21 augustus gaat The Things Network, bedoeld voor kleine, zuinige apparaten, live in Amsterdam. Het is het eerste crowdsourced gratis en open 'internet of things'.

Email me when people comment –

You need to be a member of Open Bibliotheken to add comments!

Join Open Bibliotheken

GO opleidingen

Nedap Librix