Blogs

Tuinieren is opnieuw een echte hype! Het is weer ‘cool’ en ‘hot’ om tegenwoordig in een tuin bezig te zijn om te onthaasten en om zelf lekkere kruiden, groenten en fruit te kweken. Alles in de tuin is van oorsprong een zaadje, zaden zijn makkelijk te bewaren en nemen ook niet veel plaats in beslag, dus waarom geen ZadenBieb lanceren?

In Vlaanderen is het alvast een succesverhaal! Met reeds meer dan 30 deelnemende ZadenBiebs (www.mijntuin.org) zijn we nu op het punt gekomen om de ZadenBieb verder uit te zaaien naar Nederland. Doordat we de ZadenBiebs zoveel mogelijk ontlasten is er geen drempel meer om mee te stappen in dit project. Met deze oproep willen we de Nederlandse bibliotheken warm maken om deel te nemen zodat we ook een landelijk ZadenBiebnetwerk in Nederland kunnen uitbouwen.

De oorsprong van de ZadenBieb ligt in Amerika. Naar aanleiding van een blogbericht hierover, door Edwin Mijnsbergen (www.edwinmijnsbergen.nl), zijn we beginnen brainstormen. Samen met Tim Lerno, bibliothecaris te Londerzeel, hebben we dan de ZadenBieb ook in België opgestart.  Met de ZadenBieb bieden we aan de communityleden van MijnTuin.org een manier om gratis zaden te ontlenen bij hun plaatselijke en deelnemende bibliotheek. Wanneer de planten of het gewas dan in bloei staan breng je gewoon wat zaad terug, zo simpel is dat.

De ZadenBieb draait op MijnTuin.org, een sociale netwerksite voor en door tuiniers en tuinliefhebbers met ondertussen meer dan 44.000 Nederlandstalige tuinliefhebbers, waarvan de helft Nederlanders. Mensen maken er hun digitale versie van hun echte tuin en krijgen zo advies op maat over wat en vooral wanneer ze bepaalde onderhoudstaken moeten uitvoeren. Dit alles is gekoppeld aan Twitter en Facebook, wat het een zeer interactief systeem maakt. Meer info op www.mijntuin.org.

Zie je het zitten om mee te bouwen aan de groei van het concept in Nederland? Aarzel dan zeker niet om contact op te nemen met het ‘MijnTuin.org’-team!

MijnTuin.org communitymanager                                          Bibliothecaris Londerzeel      

Lieven Gekiere                                                                         Tim Lerno

Tel: +32 495 57 85 66                                                                Tel: +32 52 30 13 73

E-mail: lieven@mijntuin.org                                                     E-mail: Tim.Lerno@londerzeel.be

Email me when people comment –

You need to be a member of Open Bibliotheken to add comments!

Join Open Bibliotheken

Comments

This reply was deleted.

GO opleidingen

Nedap Librix