Blogs

Een nieuwe partner voor Bibliotheek 2.0

Oplettende bezoekers hebben het misschien al gezien: Bibliotheek 2.0 heeft sinds kort een nieuwe (technologie-) partner in de vorm van Nedap Librix, het bedrijf uit Groenlo dat veel Nederlandse bibliotheken voorziet van producten en tools, zoals Librix Online.

Nedap wil Librix Online ook graag als dienst aanbieden via dit platform en zal daarnaast een groep inrichten waar een team van bibliotheekmedewerkers en vertegenwoordigers van het bedrijf kennis zullen uitwisselen over bibliotheekinnovatie en nieuwe producten. Als er ontwikkelingen zijn die voor de gehele sector interessant kunnen zijn, dan worden die gedeeld via een blog of een forumdiscussie op de hoofdpagina.

Nedap betaalt een bescheiden vergoeding voor het inzetten van Bibliotheek 2.0 voor het bovenstaande. Omdat dit in de afgelopen vijf jaar nog niet eerder gebeurde zullen sommige mensen zich wellicht afvragen of het platform nu opeens 'commercieel gaat'. Zo zie ik dat zelf niet. Ik zie het eerder als het steuntje in de rug dat nodig is om te kunnen blijven doen wat nodig is. Het is nu immers ook wel zeker dat overkoepelende bibliotheekorganisaties dit platform niet zullen adopteren

Tot op heden waren GO Opleidingen en de NVB de enige sponsors (zij dekken de kosten van de hosting bij Ning). Nedap Librix is dus de derde partner. Dat wilde ik toch graag even melden.

Edwin

Email me when people comment –

You need to be a member of Open Bibliotheken to add comments!

Join Open Bibliotheken

Comments

 • Daar heb je een goed punt Jeroen! Politiek is de rem op veel ontwikkelingen...

 • Gefeliciteerd Edwin, een goede ontwikkeling.

  Een beetje ondernemerschap wat de community ten goede kan komen is helemaal niet verkeerd. Volgens mij helemaal niet verkeerd. Ik denk dat bibliotheek 2.0 zeker voor leveranciers van bibliotheeksystemen een interessant platform kan zijn. 

  Misschien dat het ook wel goed is dat de overkoepelende bibliotheekorganisaties het platform niet adopteren. Hiervoor blijf je onafhankelijk en kun je zonder politieke gevoeligheden je eigen koers varen. 

 • Helemaal goed Edwin ! Voor geïnteresseerden verwijs ik graag naar Edwin's blog : 'M.I. Webwerk: ontwikkelingen en projecten najaar 2012' waarin duidelijk wordt hoe onzeker het bestaan van een ZZP/ Freelance'r zoals Edwin is. Er gaan meer uren in zitten dan je denkt, inderdaad. En... er zitten al heel veel uren in Bibliotheek 2.0 natuurlijk. Graag gedaan. Nogmaals van harte !

 • Dank je wel Joost!

 • @Joost Ik zie het inderdaad als een extraatje, maar daar kunnen bij een #bierblio uiteraard ook wel wat biertjes vanaf :-)  Feit is dat ik me zonder vast inkomen wel moet afvragen waar ik wel of geen tijd meer aan kan besteden. Het is niet meer zo arbeidsintensief als voorheen, maar het is toch altijd weer een uurtje hier of een uurtje daar. Als ik het zou kunen optellen zou ik nog schrikken waarschijnlijk.

 • (aanvulling) Het zij je gegund ! Ik weet hoeveel tijd en moeite het kost om een netwerk / community te onderhouden. Kortom zoals Jeroen al op Twitter 'zei' : proficiat !! :-)

 • Dit roept de vraag op waar dat geld blijft als de kosten al zijn gedekt ? In een potje voor slechtere tijden ? Of is het bijvoorbeeld voor een bijeenkomst van actieve leden of zo ? Een #bierblio bijvoorbeeld ;-)

  Terzijde : "... een groep inrichtingen..." inrichten neem ik aan.

This reply was deleted.

GO opleidingen

Nedap Librix