Blogs

Boeken streamen op de e-reader met 24Symbols

In het blad Emerce van oktober kwam ik een interessant artikel over 24symbols tegen. Zij willen in plaats van muziek of video's, straks vanuit Madrid de nieuwste boeken gaan streamen.

24symbols kijkt naar voorbeeld als Spotify waar muziekliefhebbers gratis naar muziek kunnen luisteren en favorieten kunnen uitwisselen. Dat principe moet ook werken voor e-books. Zolang er een internetverbinding actief is, kunnen lezers gratis in de boeken neuzen op hun e-reader of iPad, maar ook via computer of mobiel. Daarvoor moeten zij wel advertenties voor lief nemen. Betalende abonnees krijgen geen reclame te zien en kunnen boeken ook in het cachegeheugen opslaan, zodat ze niet per se online hoeven te blijven. Het is uiteraard ook mogelijk om een boek tegen betaling te downloaden of in hardcopy te bestellen.


24symbols from Angel Luengo on Vimeo.

De catalogus zal onder meer doorzocht kunnen worden op genre, nationaliteit en uitgeverij. 24symbols wil zowel klassiekers als nieuwe bestsellers in de collectie opnemen. Naast literatuur en nonfictie moeten er ook strips en technische boeken op te vinden zijn. Gebruikers kunnen verder kijken welke boeken hun vrienden hebben gelezen en zelf boeken aanraden of uitwisselen met bekenden.

24symbols denkt volgend voorjaar live te gaan in Spanje. Een interessante ontwikkeling en ik ben benieuwd of ze de medewerking krijgen van de uitgeverswereld en wat hun daadwerkelijke (gratis) aanbod zal zijn. Indien het een succes wordt dan kan het best spannend worden voor de bibliotheken. Wat denken jullie?

Deel|
Email me when people comment –

You need to be a member of Open Bibliotheken to add comments!

Join Open Bibliotheken

Comments

 • @digiwil ebooks kun je ook via de pc bekijken m.a.w. een ipad / ereader is niet percé noodzakelijk (maar wel handiger). Het is maar de vraag of 24symbols er echt gaat komen (en wat hun (jeugd)aanbod zal zijn) hangt denk ik mede af van hun financiën en van de wil van de uitgevers.

  w.b.t. je opmerking over alle Nederlandse boeken. Die site zou ik dan ook graag willen zien :-) Volgens mij is het legaal in ieder geval niet mogelijk. Misschien bedoelde die 'iemand' alle rechtenvrije Nederlandse boeken. Die staan o.a. op http://www.gutenberg.org of http://www.dbnl.org/
 • Geweldig, als je tenminste een Ipad of e-reader hebt. Gaan jeugdboeken net zo snel komen als die voor volwassenen?
  En pas zei me iemand dat het nu al mogelijk is bijna alle Nederlandse boeken te downloaden - gratis , kan dat? Ik dacht dat dat nog niet mogelijk is.
  Wilmie
 • Daar kon je inderdaad op wachten. E-books lenen zich natuurlijk bij uitstek voor het z.g.n Spotify model.
  En als ik eens bij mezelf naga:
  Voor spotify betaal ik graag 10,- per maand
  Als ik voor 10,- per maand een enorm aanbod heb aan e-boekjes en dan onbeperkt mag lezen..Echt wel!

  Je betaalt dan met name voor het gemak; een bibliotheek abonnement is een stuk goedkoper natuurlijk.

  Ben benieuwd hoe dit gaat uitpakken.
  En vooral wat gaan de uitgevers doen...

  Zou mooi zijn als de bibliotheek.nl met een dergelijk initiatief / model zou starten...
This reply was deleted.

GO opleidingen

Nedap Librix