Blogs

Blogkermis: #BiblioFuture

Gisteren was ik even bij de opening van de nieuwe bibliotheek in Leusden-zuid. Een prachtige nieuwe (onbemande) bibliotheek, maar is dit nu werkelijk de toekomst.
Technisch is er al veel mogelijk, maar vaak is er geen beleid of geld voor. Door bezuinigingen sluiten vestigingen die goed lopen en de klant is daar de dupe van. Volgens veel mensen buiten de bibliotheek wereld, gaat de (openbare) bibliotheek als boekenwinkel het jaar 2020 niet halen.
In het retail verhaal is geen plaats voor de E-reader, omdat het apparaat nog geen succes is in Nederland. Zou het niet mooi zijn als de bibliotheek daar eens een voortrekkers rol in zou vervullen, dan het opzij te leggen.

Veel mensen hebben een mening over de openbare bibliotheek. Of je nou klant bent of medewerker, wethouder of directeur iedereen kijkt weer op een andere manier naar de bibliotheek.

Ik begin een blogkermis over de toekomst van de openbare bibliotheek. Waar staat de bibliotheek in 2021? Bestaat de naam bibliotheek dan nog. Zijn we opgegaan in een groot kenniscentrum, of juist alleen nog actief via internet?

Doe mee aan de blogkermis onder de naam BiblioFuture. Schrijf een blog over de toekomst van de bibliotheek, mail de url van je weblog naar jjjheessels@gmail.com  dan zorg ik voor vermelding op mijn website (deinformatiemakelaar.nl), en op het einde voor een mooie samenvatting. De deadline is 10 juli, veel plezier en succes.

Email me when people comment –

You need to be a member of Open Bibliotheken to add comments!

Join Open Bibliotheken

GO opleidingen

Nedap Librix