Blogs

Bloedend Hart

In november 2012 schreef Jeroen de Boer een oproep die hij samen met mij geformuleerd had. Hierin stelde wij openbare bibliotheken voor om op 1 januari 2014 alle contracten van (informatie/ bibliotheek) medewerker te ontbinden en om te zetten naar tijdelijke jaarcontracten. Op basis van vastgestelde competenties die horen bij de bibliotheek van de 21ste eeuw zou iedereen hierdoor gelijke kansen krijgen om een loopbaan binnen de openbare bibliotheek op te bouwen. Het betrof hier geen oproep om ouderen te vervangen door jongeren maar om meer agile ( vooruitstrevende, flexibele en innovatieve) medewerkers de kans te bieden zich te ontwikkelen binnen de organisaties.

'Ik heb een verschrikkelijke hekel aan iemand die beweegt, maar niet weet waar naartoe.' – Johan Cruijff

Het is juli 2014. Een tocht langs bibliotheken en andere kanalen leert mij dat het nog steeds niet vanzelfsprekend is dat je als bibliotheekorganisatie agile medewerkers in huis hebt. Of als je ze in huis hebt ze ook naar behoren inzet. Nog steeds lopen veel ideeën spaak op oud bibliotheek denken. Op medewerker die niet over de schutting durven te kijken, types die hun rit uitzitten of vernieuwing afdoen als onzin. Ook directies die liever hard werkende medewerkers hebben met een gebrek aan een eigen mening zijn nog steeds aan de orde van de dag.
In de huidige realiteit lijkt het er nog steeds op dat de minderheid de meerderheid op sleeptouw neemt.

'Als je alles onder controle hebt, ga je niet hard genoeg. ' – Ayrton Senna

De baan van informatieprofessional (Bibliothecaris) is er geen meer van negen tot vijf (ook nooit geweest). Het draait niet meer om boeken alleen (alsof het daar ooit om ging). Verbindingen maak je niet alleen tussen de boekenkasten. Je moet er op uit naar de open coffee en of andere netwerkbijeenkomsten. Het is niet meer genoeg om je alleen binnen werktijden te profileren. De tijd van achterover leunen, kritiekloos blaten en stoïcijns je werk doen is echt voorbij.

'Ik heb geen speciaal talent. Ik ben slechts nieuwsgierig.' – Albert Einstein

Je mag toch van informatieprofessionals verwachten dat ze van nature nieuwsgierig zijn. Dat ze zeven dagen per week, vierentwintig uur per dag van de hoed en rand willen weten. En dat ze alles wat ze vinden willen delen met doelgroepen die er ook nieuwsgierig naar zijn. Niet als een veredeld doorgeefluik (want dat kan iedereen) maar dat je vanuit de professie de gevonden informatie in de juiste context kan plaatsen waardoor mensen snappen wat ze met de informatie zouden kunnen doen.

'Een bekwaam mens geeft blijk van zijn geest door vriendelijke woorden en vastberaden handelingen.' – Lord Chesterfield

Het speelveld van bloggende vakgenoten is sinds 2012 weinig veranderd. Weinig nieuwe mensen zijn ook daadwerkelijk echt gaan schrijven over bibliotheken, prangende onderwerpen en of waar ze mee bezig zijn in hun werk. Vak trots kom ik maar zelden tegen. En de agile medewerkers die ik spreek zijn vaak uit het veld geslagen omdat ze door factoren op een verkeerd spoor terecht zijn gekomen. Sommige werken al helemaal niet meer binnen de openbare bibliotheek maar hebben eieren voor hun geld gekozen en zijn actief bij commerciële bedrijven.

Wat mij betreft is de oproep uit 2012 nog steeds niet achterhaald (helaas). Zelfs belangrijker dan ooit. Agile medewerkers zijn nodig om alle veranderingen, die nog op sector af gaan komen, op te vangen. Om het verschil te kunnen maken. Het zouden dus de agile medewerkers moeten zijn met een vast contract of betere arbeidsvoorwaarden en dus niet de types die niet voldoen aan de competenties van de bibliotheek van de 21ste eeuw.

Email me when people comment –

You need to be a member of Open Bibliotheken to add comments!

Join Open Bibliotheken

GO opleidingen

Nedap Librix