Blogs

Ik kom net het artikel 'Een educatieve expeditie in Deventer met Layar' tegen bij het zoeken van nieuws over open standaarden, vrije en open source software, voor @OpenNieuws.

Dit uitgebreide artikel biedt inzicht in hoe je met toepassing van Augmented Reality (AR) een spel kunt maken.

"... De Openbare Bibliotheek Deventer vroeg Fabrique om een experimentele educatieve ‘urban game’ te ontwikkelen op basis van mobiele augmented reality (AR). Het hele project is een pilot, met als doel om te leren hoe deze techniek jongeren op een speelse en informatieve manier iets kan leren over toekomst, heden en verleden van Deventer. Secundair doel is de positie van de bibliotheek bij deze doelgroep als informatie-/kenniscentrum te versterken...."

Ter informatie. De link naar vrije en open source software zit 'm overigens in het volgende: "... Voor het invoeren van de POI’s en de opdrachten en het regelen van het spel zetten we zelf een omgeving op in het open source framework Django. In combinatie met GeoDjango en PostGIS is dit een zeer robuuste en flexibele omgeving om locatie aware applicaties te maken...."

POI = Points Of Interest


Deze ontwikkeling lijkt me ook relevant voor Erfgoedinstellingen zoals bijvoorbeeld archieven.
Email me when people comment –

You need to be a member of Open Bibliotheken to add comments!

Join Open Bibliotheken

Comments

  • Wow dat is nog eens een mooie toepassing van Augmented Reality. Ziet er goed doordacht uit en heel netjes uitgewerkt. Binnenkort misschien mezelf toch ook eens in de genoemde pakketten verdiepen.

    Het zou mooi zijn als hier meer standaard systemen voor zouden komen die ook voor minder technische bibliothecarissen te vullen zijn. Zo zouden wij als bibliotheek leuke urban games aan kunnen bieden aan het onderwijs. Of misschien zelfs meer samen kunnen werken met de VVV's en de archieven om content te ontsluiten.
This reply was deleted.

GO opleidingen

Nedap Librix