Forum

Waarmee bloggen jullie?

Ik had een vraagje, waarmee bloggen (blogger, typepad, wordpress etc.) jullie en waarom?Onze dienst communicatie zou graag zien dat wij een uniform middel gebruiken en we hebben binnenkort een gesprek daarover. Ikzelf ben een googlemeisje en heb dus blogger. Terwijl een collega Wordpress gebruikt. En als derde gebruikt de VU zelf TypepadIkzelf ben wel tevreden over blogger. Wat ik met name leuk vind is dat als er iets nieuws ontwikkelt wordt dat ik daar meteen op kan inspringen. Ook hou ik wel van open source zodat ikzelf nog lekker wat kan tweeken aan mijn blog. Wat ik minder prettig vind is dat dingen niet altijd even snel werken of soms ronduit vastlopen nadat je ze op je blog hebt gezet.Hoe zit het met de andere concurrenten?- zijn ze stabieler?- hoeveel heb ik te zeggen over het uiterlijk van mijn blog?- kan ik aan de html sleutelen?- werken de rssfeeds goed?- hoe zit het met nieuwe ontwikkelingen?(als voorbeeld, twitter integreren in je blog, nu niet nieuw meer, maargoed). Hoesnel gaat dat?Ik ben heel benieuwd ;-)

You need to be a member of Open Bibliotheken to add comments!

Join Open Bibliotheken

Email me when people reply –

Replies

 • Blogger of Wordpress? maar nog belangrijker misschien is de vraag waar je je blog wilt hosten. Een blog op wordpress.com heeft hele verveldende limitering wat betreft allerhande javascripts. In de sidebars kan je maar een beperkt aantal widgets tonen. Dat doet Google -blogger, dus- beter.
  Maar wanneer je het op je eigen domein gaat zetten, doe mij dan maar Wordpress. Dat is er ineens weer meer mogelijk dan met Blogger. -Ik ben echter nog een fossiel dat beide gebruikt-.
  Wat betreft commentaren moet ik Jens toch meer gelijk geven dan Edwin. Edwin heeft wel gelijk, maar de praktijk is weerbarstiger. Het is soms verdomde lastig, en erger, om een reactie op een blogger blog te kunnen plaatsen. In cursussen die ik geef loop ik daar altijd weer tegen aan.
  Wanneer je het elder host, Blogger dus. Maar wanneer je het zelf host kies ik Wordpress.
  • WoWter, precies wat ik ook doe dus eigenlijk. We zijn het eens.
   • Ben met Blogse begonnen een paar jaar geleden. Gemakkelijk, Nederlandstalig en als er iets niet kon, kon je onderhandelen met de makers om het erbij te zetten. Prettig.
    Met mijn nieuwe baan in 2007 ben ik een nieuwe blog begonnen bij Blogger. Gemakkelijk te maken, maar soms als je wat ingewikkeldere dingen wilt kost het wel wat moeite. Zo ben ik al een tijdje bezig ome en tag-cloud te maken, maar dat is nog niet gereed. ook kun je niet extra pagina's toevoegen.
    Prive hadden wij eerst een blog over onse floron-inventarisatie activiteiten op web-log.nl. Hadden we gekozen omdat je zo fijn met meerdere mensen aan een weblog kunt werken. (Kon in Blogse trouwens ook, in Blogger zover ik weet niet). Ook werd het allemaal veel lastiger in web-log.nl om vlot een logje te schrijven. Onze natuurlog hebben we toen verplaatst naar Wordpress (gehost). En ik moet zeggen dat bevalt prima. We kunnen met meerdere eraan werken, en het is heel flexibel.
    Zou ik dus aanbevelen voor de blogger die meer wil. De eenvoudige blogger kan beter met Blogger beginnen.
 • IK gebruik heel veel diensten van Google, behalve Blogger. Enkele jaren geleden had ik een Blogger blog die ik toen zelfs kon integreren in een andere website (ik weet niet of het nog kan). Ik was best tevreden maar sinds ik met Wordpress werk wil ik zeker niet meer terug. Denk ook overigens ook eens aan je lezers. Op Blogger vind ik het nog steeds hatelijk om te reageren. Ik wil mijn OpenID niet overal en altijd gebruiken en waarom kan het niet gewoontjes (naam/e-mail/URL naar keuze - en zonder pop-up)? Het scheelt heel wat in het aantal reacties dat ik post. :-(
  • Hoi Jens,

   Dat van die reacties op Blogger is niet meer aan de orde hoor. Je hebt vier mogelijkheden: de derde is "naam/site" en de vierde anoniem. Daar kun je gewoon vrij invoeren.

   De popups heb ik ooit uitgezet (kan namelijk ook) maar op verzoek van meerdere mensen heb ik dat weer ongedaan gemaakt.

   Smaken verschillen :-)
 • Goed, allemaal alvast heel erg bedankt. Totnutoe lijkt wordpress dus als beste uit de bus te komen.. dan moet ik misschien toch maar eens met mijn collega gaan praten.
  • Eigenlijk is Wordpress mooier en beter maar het gaat er natuurlijk wel om wie er mee moet werken. Blogger is laagdrempeliger en al deels gekoppeld aan de vele diensten van Google. Ik vermoed dat dat alleen nog maar zal toenemen? Is dat belangrijk? De tijd zal het leren. Feit is wel dat Blogger goed gevonden wordt in de zoekmachine die door het gros van de mensen wordt gebruikt en erg snel is ingericht.

   Een andere lay-out vergt weliswaar weer iets meer ingrepen maar hee: op bloggerblogs kun je tenminste wel de widget van Library Thing inzetten :-)

   Zonder dollen: ik ben altijd een beetje jaloers op de Wordpressmogelijkheden maar ik overweeg geen moment om van Blogger af te stappen. Dat heeft vooral te maken met mijn luiheid waarschijnlijk, maar toch....
   • "Blogger is laagdrempeliger en al deels gekoppeld aan de vele diensten van Google. Ik vermoed dat dat alleen nog maar zal toenemen? Is dat belangrijk?"

    Eh.. ja!! Dat is ook wat me dwarszit wat betreft dat overstappen, ik vind dat spelen met google gewoon leuk.
    Nu haalt de helft mijn blog niet omdat je als universiteitsbibliotheek toch een iets serieuzer imago na moet streven, maartoch.

    Maar ik ben wel blij om te lezen dat er meer mogelijk is met wordpress dan ik dacht.:-D

    Ik hoor trouwens niemand over Typepad. Ik vermoed dat onze communciatiemedewerkster hier de voorkeur voor zal hebben aangezien de VU dit gebruikt. Heeft iemand redenen waarom wel of waarom niet? Wat mij niet aanstaat is dat ik geen rssfeeds op de vublog kan nemen (maar ik vermoed dat dat gewoon niet aanstaat)
    • Nou, laatste keer voor dit uur... ;-)
     TypePad heeft een flinke tijd stilgestaan (maar is weer aan het bijtrekken), maar heeft een heel vervelende editor, vond/vind ik.
     Een heleboel blogs kun je ook via een editor-client bereiken, trouwens. Ecto bijvoorbeeld of WordPress for iPhone ;-)
     Ik ben ook een grootverbruiker van Google, maar die blogs wil ik tcoh wel graag helemaal zelf hebben en doen...
   • kan de LTwidget niet op een wordpressblog.... volgens mij wel hoor, is toch gewoon een kwestie van plakken van code. Ik heb hem niet omdat ik hem te druk vind maar volgens mij kan het wel hoor ;)

    M.
This reply was deleted.