Forum

Dat de KB en het NA in mei bekend maakten op zoek te zijn naar een 'Wikipedian in Residence' vond ik al heel mooi. Die Wikipediaan is inmiddels gevonden in de persoon van de ervaren Hay Kranen, die eerder ook nauw betrokken was bij het project Wiki loves bieb. Prachtig!

Maar daar blijft het niet bij. De WSWB (Werkgroep Speciale Wetenschappelijke Bibliotheken) is ook op zoek naar Wikipedianen in residentie. Uit de vacature:

Wikipedians in Special Residence is een project waarbij twee Wikipedians in Residence verbindingen leggen tussen de kennis en gegevens van 12 Nederlandse speciale wetenschappelijke bibliotheken en Wikipedia. Daarbij zullen de collecties worden ingezet die deze bibliotheken beheren, wordt de onderlinge samenwerking bevorderd en zal de aanwezige kennis bij de bibliotheken worden ingezet en vergroot. Het project wordt uitgevoerd onder auspiciën van de WSWB, de Werkgroep Speciale Wetenschappelijke Bibliotheken, een samenwerkingsverband van 25 Nederlandse bibliotheken.


Bibliotheken gaan eindelijk samenwerken met Wikipedia. Wat een goed nieuws! Meer informatie hierover is te vinden op de pagina Wikipedians in Special Residence.

You need to be a member of Open Bibliotheken to add comments!

Join Open Bibliotheken

Replies

  • Ik ga solliciteren :)!

    • Ha! Succes ermee dan.

      Zou het als ZZP'er met wikiliefde ook een mooie opdracht vinden, maar het zijn net te veel uren en het is te veel op locatie. Maar inhoudelijk: super interessant inderdaad!

This reply was deleted.