Forum

RegioCultuurCentrum Idea is een culturele onderneming met zes bibliotheekvestigingen, een theater, kunstencentrum, cultuurpunt en kunstuitleen. Als laagdrempelige toegangspoort tot informatie, media, kunst en cultuur biedt Idea inspiratie en ondersteuning bij de ontwikkeling van mensen en stimuleert zij lezen, kijken, luisteren en het genieten van cultuur.

 

Voor het project Bibliotheek op School in Zeist zijn wij per direct op zoek naar een

 

Leesconsulent

voor 16-20 uur per week

 

Functieomschrijving

De leesconsulent is de vertegenwoordiger van de bibliotheek binnen de basisschool en is als zodanig ook werkzaam op de basisschool. Hij/zij adviseert, faciliteert en ondersteunt leerkrachten en directies bij de uitvoering van het leesbeleid. Dit gebeurt op basis van het leesplan dat door de leescoördinatoren van de school in samenwerking met de leesconsulent is opgesteld. De leesconsulent zorgt, in afstemming met de leescoördinatoren, voor een op maat gesneden, aantrekkelijke collectie. In voorkomende gevallen kan de leesconsulent ook een uitvoerende rol hebben bij leesbevorderingsprojecten in de school.

 

Functie-eisen

  • HBO werk- en denkniveau met lesbevoegdheid voor primair onderwijs of eigen verworven competenties op dit vlak.
  • Passende HBO opleiding (bibliotheekopleiding met didactische bijscholing en ervaring / PABO).
  • Bij voorkeur een aantal jaren relevante werkervaring.
  • Aantoonbare brede interesse voor kinderen, onderwijs & educatie
  • Kennis van leesbevordering, jeugdliteratuur, leermethodes van scholen en projecten
  • Kennis van kerndoelen, curriculum en werkwijzen in het primair onderwijs
  • Persoonskenmerken: ondernemend, verbindend, nieuwsgierig
  • Kerncompetenties: communicatieve vaardigheden, samenwerken, klantgerichtheid, pro-activiteit, netwerken, planmatig en doelgericht werken, zelfstandigheid, resultaatgerichtheid.

 

Sollicitatie en informatie

Uw sollicitatie voorzien van CV kunt u voor vrijdag 28 juni mailen naar Marianne Zon, personeelsadviseur, via mzon@ideacultuur.nl of per post naar Willaertstraat 49, 3766 CP Soest.

Sollicitatiegesprekken zullen in principe plaatsvinden op woensdag 3 juli.

Voor meer informatie kunt u bellen met Hannah de Vos, Manager Cultuur, Educatie en Innovatie op 030-2299000 of 06-43858566.

Aanstelling geschiedt voor de duur van een jaar met mogelijkheid tot verlenging van het contract. Beloning geschiedt conform CAO Openbare Bibliotheken.

You need to be a member of Open Bibliotheken to add comments!

Join Open Bibliotheken

Email me when people reply –