Forum

"Proeftuin"e-books

In maart is het e.e.a. gezegd over de e-books. O.a. dit: Stuurgroep e-books: 'proeftuin' e-books waarschijnlijk medio 2011 gelanceerd.

Omdat ik graag wil weten of ik onze klanten binnenkort kan verblijden met een uitgebreider aanbod dan het huidige, ben ik benieuwd naar de voortgang. Ik wil als bibliotheek toch het "goede voorbeeld" blijven geven en wil niet attenderen op het uitgebreide illegale aanbod.

 

You need to be a member of Open Bibliotheken to add comments!

Join Open Bibliotheken

Email me when people reply –

Replies

 • Slecht nieuws:

  "Uitgevers en boekverkopers tekenen overeenkomst over ebooks"

  Consumenten kunnen vanaf volgend jaar zelf digitale boeken zoeken, kopen en lenen.

  De Groep Algemene Uitgevers (GAU) en de Koninklijke Boekverkopersbond (KBb) hebben op 4 augustus jl. een intentieovereenkomst getekend voor de gezamenlijke ontwikkeling van een Nederlands Digitaal Platform voor de opslag en distributie van digitale boeken. In de toekomst zal de consument via dit platform eenvoudig en snel digitale producten kunnen zoeken, aanschaffen (zowel tijdelijk als permanent) en gebruiken.

  Lees verder
  : Informatieprofessional (IP-Flash 11 augustus 2011)

  • Als men er voor kiest om de uitleen alleen via hun eigen platform te doen dan is dat inderdaad slecht nieuws. Maar 16 aug is er weer een vervolggesprek en wie weet wat daar uitkomt. Als men de bibliotheken niet als echte partner ziet dan gaat men het gesprek niet meer aan denk ik. Heel benieuwd wat er uitkomt. Maar goed wie niet :-) Het zou in ieder geval voor de uitgeverijen niet slecht zijn als ze ook bij de bibliotheek vaste voet aan de grond krijgen.
  • Zie ook bijgaand gastblog op site Bibliotheekblad.

    

   Overigens praat de Stuurgroep e-books openbare bibliotheken 16 augustus verder met de Groep Algemene Uitgevers. Zie bijgaand bericht.

    

   Wim Keizer

  • Mooi! Ik dacht dat alles plat lag nu uitgevers en boekverkopers een overeenkomst hebben gesloten en ook ebooks gaan uitlenen.
 • Dag Annette,

  "Jouw eigen digitale bibliotheek" is er al.

  Zie: http://www.informatieprofessional.nl/nieuws/7850-ebook-site-yindo-.....

  En: http://www.yindo.nl/.

  Die stuurgroep moet echt opschieten!

   

  Wim Keizer

   

   

  • Oh jee Wim. Het wordt inderdaad opschieten geblazen.

    

 • Een reactie van Bibliotheek.nl op Twittter: "@wikilovesbieb @bibliotheek20: We zijn in gesprek met uitgevers over een goed businessmodel. Zodra er nieuws is, laten we het weten."
  • Dank voor alle reacties. Er zit in ieder geval nog beweging in.

    

 • Dag Annette! !

  Misschien moesten we de ePortal maar vergeten, en gaan we eBook-sticks en eBooks-cd's uitlenen. Die worden gewoon door de NBD aangeboden. Dat is meer onze core business dan muziek cd's is mijn mening....
This reply was deleted.