Forum

 

Radboud Universiteit Nijmegen
Omschrijving 

Bedrijfsprofiel
De bibliotheek draagt zorg voor een optimale wetenschappelijke informatievoorziening ten behoeve van het onderwijs en onderzoek binnen de Radboud Universiteit Nijmegen. De universiteitsbibliotheek bestaat uit vier afdelingen: Informatiediensten, Collectiediensten, Gebruikersdiensten en Bedrijfsvoering.

De afdeling Informatiediensten, waarbinnen de functie valt, bestaat uit meerdere nauw met elkaar samenwerkende teams bestaande uit bibliothecarissen voor de faculteit, informatiemedewerkers en informatie- en collectiespecialis

ten. Tot de taken van de afdeling behoren: relatiemanagement, informatieontwikkeling, informatieverstrekking, productontwikkeling  t.b.v. de digitale bibliotheek, projectmanagement, initiëren van collectievorming en selectieondersteuning.

Het belang van digitale wetenschappelijke informatie neemt toe. Digitale bronnen verdringen de papieren bronnen, in sommige domeinen zelfs nagenoeg volledig. De bibliotheek evolueert naar een geïntegreerde studie- en informatievoorziening voorzien van hoogwaardige ICT ondersteuning. Deze ontwikkeling van de UB naar een primair digitale bibliotheek krijgt een noodzakelijke impuls door het in 2011 ingezette 4-jaren programma “Digitale Bibliotheek”. Het doel van het programma: het realiseren van een betere digitale informatievoorziening en -dienstverlening voor de academische gemeenschap van de Radboud Universiteit.
Website: de universiteitsbibliotheek http://www.ru.nl/ubn

Functieomschrijving
Als programmaondersteuner verzorgt u de in- en externe communicatie over het programma Digitale Bibliotheek en bepaalt u mede de crossmediale communicatie- en marketingstrategie, daarbij rekening houdend met de sterk veranderende (steeds meer digitale) rol van de universiteitsbibliotheek.

U opereert als een informatiecurator. U signaleert, nationaal en internationaal, trends en ontwikkelingen m.b.t. nieuwe diensten en producten en met relevantie voor wetenschappelijke informatievoorziening, zoals de impact van social media of nieuwe publicatiemodellen. U selecteert en geeft duiding aan deze trends en ontwikkelingen en communiceert dit binnen de organisatie.

Tot uw concrete taken behoren:

  • verzamelen, selecteren, duiden en delen van relevante trends en ontwikkelingen binnen en buiten de UB;
  • traceren van lacunes in benodigde kennis en organiseren en uitvoeren van trainingen, voorlichting, presentaties en informatiesessies aan UB medewerkers;
  • in samenwerking met de beleidsmedewerker externe communicatie UB en anderen, definiëren en uitwerken van projecten die tot doel hebben de operationele informatiekanalen te stroomlijnen qua inhoud, vorm, stijl en route;
  • ondersteunen van de beleidsmedewerker externe communicatie UB in organisatie en coördinatie van evenementen;
  • door het in kaart brengen van informatiestromen en -vormen bijdragen aan de marketingstrategie van de UB.

Als programmaondersteuner wordt u aangestuurd door de coördinator Digitale Bibliotheek.

Functie-eisen
U beschikt over een academisch werk- en denkniveau. U bezit journalistieke vaardigheden en heeft ervaring en affiniteit met marketing. U beschikt over actuele kennis en heeft ruime ervaring met social media toepassingen. U heeft een brede kennis van recente trends en ontwikkelingen op het gebied van bibliotheek- en informatietechnologie. U bent sociaal vaardig, positief en enthousiast. U bent een creatieve doorzetter die proactief, praktisch en snel is. Uw organisatorische vaardigheden zijn uitstekend.

Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift is een vereiste.

Wij bieden

  • Aanstelling: 0,8 fte
  • Maximum salarisbedrag per maand op basis van een fulltime aanstelling: € 3.422,- bruto/maand - het salaris is afhankelijk van relevante werkervaring.
  • Salarisschaal: 9
  • Contractduur: 1 jaar met een mogelijkheid van verlenging tot 2,5 jaar.
  • Op deze functie is het UFO-profiel Projectleider niveau 2 van toepassing

Meer weten?
Gerard Bierens, coördinator Digitale Bibliotheek
Telefoon: 06 46635543
E-mail: ­g.bierens@ubn.ru.nl

Thecla Ettema, hoofd afdeling Informatiediensten
Telefoon: 024 3616194
Telefoon: 024 3612400
E-mail: ­t.ettema@ubn.ru.nl

Solliciteer
Interesse?
De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 17 en/of 18 juli 2012.
De Radboud Universiteit Nijmegen ontvangt sollicitaties uitsluitend per e-mail via de reagerenknop. Stuur de sollicitatie vóór 05-07-2012 -en vermeld het vacaturenummer 592.03.12-  ter attentie van Gerard Bierens.
Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure: 024 3611173

Provincie Gelderland
Opleiding Universiteit
Parttime factor 75 - 100%
Publicatie datum 22-06-2012
Eind datum 06-07-2012

You need to be a member of Open Bibliotheken to add comments!

Join Open Bibliotheken

Email me when people reply –