Forum

Bibliotheekopdrachten voor Roamler?

Roamler is een nieuwe app van Nederlandse makelij die hard aan de weg timmert. Mensen staan in de rij voor een uitnodiging, maar die zijn vooralsnog schaars, omdat het bedrijf de activiteiten geleidelijk wil uitbouwen. 

De FAQ van Roamler legt uit:

"Roamler is een iPhone applicatie waarmee je geld kunt verdienen door opdrachten uit te voeren. De opdrachten krijg je op basis van je locatie, maar sommige opdrachten kun je ook thuis of op straat uitvoeren. Voor elke goed uitgevoerde opdracht verdien je experience points en/of een geldbedrag. Er kan je gevraagd worden een foto te maken, een checklist in te vullen of een review te schrijven. De opdrachten worden uitgezet door bedrijven als Heineken of gemeente Amsterdam."

 

Ik heb tijdens een vakantie een uitnodiging ontvangen en ben inmiddels enthousiast aan de slag gegaan. Ik vind het concept van Roamler geweldig, en denk dat de app een mooie toekomst tegemoet gaat. Vanmiddag had ik mailcontact met een medewerkster, die van het bestaan van Bibliotheek 2.0 wist. Zij vroeg zich af of bibliotheken wellicht leuke ideeën hebben voor opdrachten. Dat moet toch wel lukken?Schroom niet en reageer. Het is leuk voor Roamler én leuk voor de bibliotheek tenslotte!

 

You need to be a member of Open Bibliotheken to add comments!

Join Open Bibliotheken

Email me when people reply –

Replies

 • Wat me zo gauw even invalt. Scan de QR -code van je favoriete bieb.

  Scan het isbn-nr van je favoriete boek.

  Doe iets met de beide bieb-aps?

 • Dank je wel Babette! Er zijn inderdaad meer dan genoeg grote acties waar Roamler mooi op aan zou kunnen sluiten, die met enige regelmaat terugkeren bovendien...
  • Moet je voor het stellen van een vraag geen geld betalen?
   • Wat voor vraag bedoel je dan Tonnie?
    • Vraag/ opdracht
     • Er zijn best veel onbetaalde opdrachten, maar voor de opdrachten waarvoor de deelnemers betaald worden, betalen de bedrijven inderdaad ook.
 • Dag Edwin,

  Tja sorry hoor, eerst dacht ik, ja leuk weer een nieuw idee!

  Maar hoe langer ik er over nadenk, hoe bedenkelijker ik het vind.

  Vooral het voorbeeld dat op je telefoon staat: Ga eens naar die en die winkel, kijk om je heen, níet bij de display met iPads [want daar staat natuurlijk iedereen] maar kijk naar die en die display. Hoeveel medewerkers zie je.

  Nou dan staat diegene die bij die display hoort er net even niet, en dan klik jij dat door?

  Ik vind het schandalig !

  Daarom zei ik, kijk uit wélke vraag je beantwoord.

  Again: Big brother is watching you.

  Het begint met een leuk speeltje, en dan wordt het een kliklijn.....

  •  

   Ik zie ook niet zo de bezwaren Tonnie, mij bewust zijnde dat techniek, voorwerpen en wat dan ook altijd positief of negatief gebruikt kan worden. Het mensbeeld en de cultuur bepalen op welke manier iets ingezet gaat worden, "tegen of voor" mensen. Ik denk dat Roamler een prima manier heeft gevonden om techniek, (mobiel) internet, camera's en vooral publiek aan elkaar gekoppeld hebben. Ik hoop ook dat ze maatschappelijke en commerciële zaken in balans houden. Ik verwacht dat de komende jaren  steeds meer techniek  (en het is al 100 jaar bezig) het mensen eenvoudiger maakt om te leven en vooral om te genieten van de kwaliteit van het leven. Natuurlijk is er een gevaar van "Big brother is watching you" hiernaast merkt de overheid ook steeds meer dat er terug gekeken kan worden (WikiLeaks)

  • @Tonnie: Daar heb ik met verschillende mensen over gesproken. Er werd ook wel gesteld dat mensen ook bewust negatieve impressies de wereld in kunnen sturen maar de foto's die je toevoegt maken het juist eerlijk en in mijn optiek is het dan niet veel anders dan de mystery guest van Bibliotheekblad die een bibliotheek bezoekt. Natuurlijk is er dan altijd net een medewerker een keer niet op de plek, of was de kast niet opgeruimd, maar zulke momenten maakt de klant ook mee.

   Dat bedrijven dit ook interessant vinden is logisch. Veel bedrijven hebben al kwaliteitscontroleurs. Een bedrijf als Heineken monitort echt wel of biertjes goed gepresenteerd worden en wat dies meer zij. Dan is dit voor hun waarschijnlijk een goedkoper alternatief.

   Verder heeft Roamler ook maatschappelijke opdrachten zoals: wat is een gevaarlijk kruispunt in je stad, of welke suggesties heb je voor een milieuvriendelijker aanpak van het een en ander? Ook dat zou je kunnen zien als klikken maar er zijn al veel langer apps en websites zoals http://www.buitenbeter.nl/ die je in staat stellen eenvoudig misstanden aan te kaarten. En dan heb ik het nog niet eens over subjectieve reviews op websites als Iens, Amazon.com en wat dies meer zij. Dat er ook een big brother-element in zit ben ik met je eens, maar dat is al veel langer aan de hand. Roamler vraagt in ieder geval om bewijs én kan voor heel veel mooie dingen worden ingezet, zo dus ook voor de interessante kanten van bibliotheken.

   • Tuurlijk, Tuurlijk allemaal waar!

    Maar houd wel in de gaten dat het jouw camera is.

    Een mobiele camera véél efficiënter dan een vaste camera!

    Jouw camera.........

This reply was deleted.