Forum

Beste collega's,

wij willen graag een analytics code toevoegen aan de aquabrowser.
Maar dat is tot nu toe nog niet gelukt.
Ook niet met hulp van Serials Solutions Library Support (Medialab).

Is er een bibliotheek die het wel voor elkaar heeft gekregen en het wat en hoe met ons wil delen?


You need to be a member of Open Bibliotheken to add comments!

Join Open Bibliotheken

Email me when people reply –

Replies

 • Liep toevallig tegen dit bericht aan.

  Wat is de huidige status hiervan?

  • De poging die ik gedaan heb om toch Google Analytics aan de praat te krijgen is helaas mislukt.

 • Hoi,

  We hebben voor de provinciale AquaBrowser van Noord- en Zuid-Holland http://www.hollandnet.nl geexperimenteerd met Google Analytics, maar zijn niet op echt bevredigende resultaten uitgekomen. We laten een script (Java meen ik, maar het is al zeker een half jaar geleden dat we er mee bezig zijn geweest) in de 'vormgeving' (left filler) van de AquaBrowser meelopen. Daarmee krijgen we wel informatie over bijvoorbeeld gebruik van browsers, aantal (terugkerende) bezoekers enzo, maar mis je de informatie over verkeersbronnen en navigatiegedrag op de site.

  Navigatie (of althans gebruik) op de site kan je natuurlijk voor een deel uit de statistieken vanuit het controlpanel van de AquaBrowser halen, maar die verkeersbronnen, daar had ik vooral graag wat meer van geweten.
  • Gekeken hoe de JavaScript tracker van Google Analytics is verwerkt en mij viel op dat de resolutie van het beeldscherm bepaalt welke html door de AquaBrowser wordt geserveerd.

   Resolutie 1024 x 768
   [!--Hieronder volgt de html-code voor Google Analytics, toegevoegd door Robin [...] op 8 januari 2010--]

   Resolutie 800 x 600
   Geen Analytics Tracker code, die staat in een frame: skin.ashx?skin=hollandnet&u=filler-left.html
   [!--Hieronder volgt de html-code voor Google Analytics, toegevoegd door Esther Westerveld op 18 november 2009--]

   Ik heb me er verder niet in verdiept, maar mijn vermoeden is dat Analytics in een frame anders reageert dan wanneer het in een "page footer' is opgenomen. Voor zover ik me herinner wordt dat door Google aanbevolen.

   Verder gemerkt dat Internet Explorer 8 op het werk de site alleen goed in beeld kreeg na inschakelen van het knopje "Compatibility View". Browsers thuis (waaronder ook IE 8) reageerden ook niet fijn. Zulke ervaringen had ik niet toen ik nog regelmatig AquaBrowser sites bezocht, maar dat is al een jaar of twee terug...
   • Dat klopt Hans,

    de uitdaging om een analytics code aan de praat te krijgen zit 'm in de frames.
    Normaalgesproken is het een actie van een paar minuten om analytics in een website (zonder frames) te plakken.

    Alle reageerders: hartelijk dank.
    Ik ga nog een poging wagen met jullie aanwijzingen.
 • Voor zoeken.bibliotheek.be zijn we ook vragende partij bij Serials Solutions om dit in orde te krijgen, integratie met Google Analytics voor de hele site en liefst in het standaard product. Het zou er komen in één van de volgende versies is ons gezegd.
  • Dan zijn we in ieder geval al met z'n tweeen! De mogelijkheid zou er inderdaad standaard bij moeten zijn.
   • Ha, ik moet toch even glimlachen om de opmerking "dat komt in een van de volgende versies is ons gezegd'. Het was jaren een gevleugelde opmerking bij vergaderingen rondom de Opac. Bijna een klassieker :-)
    • De grote klassieker die ik altijd te horen kreeg was "Dat roepen wij al jaren, maar dat kan niet". Waarop ja als je aangeeft dat dit technisch niet ingewikkeld moet zijn te horen krijgt "Ja misschien wel, maar wij zijn maar een kleine klant en hebben niets te zeggen".

     Maar zoals wij bij de vorige versie al aan hebben gegeven deze functionaliteit zal in de volgende versie worden geïmplementeerd :)

     Is dit misschien niet meer een kwestie van meer druk op de ketel zetten bij leveranciers. En als zij het niet kunnen, willen of doen, gewoon eens gaan kijken naar een andere leverancier. Waarom zijn wij als bibliotheken niet een stuk zakelijker als het op onze systemen aan komt en stellen wij niet gewoon strengere eisen aan onze leveranciers?
This reply was deleted.